Wageningen

Wageningen is een historische universiteitsstad die prachtig gelegen is aan de Nederrijn op de heuvels van de Veluwezoom. In Wageningen kunt u genieten van pittoreske, eeuwenoude plekjes, lekker snuffelen in de vele winkels en uitrusten op één van de vele terrasjes. Ook voor natuur & historie bent u in Wageningen op de juiste plek, een frisse neus halen op de dijk of speuren naar het verleden van de Tweede Wereldoorlog. Een must see als u op ons recreatiepark verblijft.

Natuur en omgeving

Wageningen is een stad met zo’n 40.000 inwoners, maar de natuur is erg dichtbij. Vanuit het centrum kunt u te voet de unieke botanische tuinen bezoeken, lopend langs de historische gracht passeert u tal van groenvoorzieningen. Wageningen wordt omringd door een enorme diversiteit aan natuur, vegetatie en uitzichten die u zelden treft. Dit komt mede doordat de stad op een snijpunt van landschappen ligt. Het oosten van Wageningen kenmerkt zich door de uitgestrekte bossen, beekdalen en stuwwallen van de Veluwe en in het zuiden stroomt de Rijn, omringt door ruige uiterwaarden. Een stukje over de rivier ligt de Betuwe. In het westen zijn de bossen en stuwwallen van de Utrechtse heuvelrug en de Gelderse vallei te vinden. Wageningen is een droom voor wandelaars of fietsers, u kunt letterlijk alle kanten op! Wilt u genieten van de natuur? Download dan de natuur en landschap highlights & tips (incl. wandel en fietsroute).

Kunst en cultuur

Wageningen heeft naast een prachtig landschap een rijke historie aan kunst en cultuur. U vindt hier beeldengalerij, musea, galeries en ruim 200 kunstwerken. Het hele jaar door vinden er in Wageningen culturele activiteiten en evenementen plaats. Door het internationale karakter van de bevolking, het grote aantal studenten en toeristen hebben deze culturele evenementen een unieke sfeer. Wilt u dit ook beleven? Download dan de Kunst & Cultuur route.

Meer informatie

Op www.proefwageningen.nl staat een overzicht van alles wat er in Wageningen te ‘proeven’ is. Op www.wageningencentrum.nl is ook veel informatie over Wageningen te vinden. Geïnteresseerd in de cultuur van Wageningen? Bezoek dan www.cultuurinwageningen.nl.