Duikcentrum De Beldert

Direct gelegen aan de mooie recreatieplas De Beldert ligt duikcentrum De Beldert, zij bieden alle mogelijkheden om optimaal te genieten van de duiksport. De Beldert heeft een maximale diepte van 25 meter en is geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde duiker. Via een steiger kunt u gemakkelijk in en uit het water gaan. Het zicht is algemeen erg goed met vooral zomers zicht tot 10 meter. Het onderwaterleven is gevarieerd: van baarzen, snoeken, modderkruipers en karpers tot zoetwaterkreeftjes.

Speciale objecten

In de Beldert kunt u op zoek gaan naar de diverse objecten die in de loop der tijd in De Beldert zijn afgezonken. Een wrak van een kotter, een compleet opgetuigde zeilboot, de cockpit van een Boeiing 747 en misschien nog wel meer.. Dit zijn natuurlijk fantastische objecten voor een duiker. Nachtduiken buiten openingstijd is overigens ook mogelijk, hiervoor dien je telefonisch contact op te nemen met duikcentrum De Beldert.

Introductieduiken

Door het heldere water is duikcentrum de Beldert gespecialiseerd in het geven van introductie-duiken in het buitenwater. Deelnemers aan de introductieduik zijn altijd zeer enthousiast na afloop. De introductieduiken zijn zowel voor particulieren als voor bedrijven beschikbaar en worden verzorgd door een team bestaande uit 20 diveleaders (instructeurs en divecons).

Faciliteiten en kosten

Het terrein bij het duikcentrum beschikt over goede parkeermogelijkheden en er is uiteraard een vulstation aanwezig, voor zowel perslucht als nitrox (blenden). Ook is er een ruim gesorteerde duikwinkel waar u tegen marktconforme prijzen duikmaterialen kunt kopen. Uiteraard zijn losse duikartikelen of een complete uitrusting ook te huur. Voor het duiken in De Beldert wordt een vergoeding van € 2,50 per duiker per dag gevraagd.

Meer informatie is te vinden op de website van duikcentrum de Beldert