Veenendaal

Veenendaal is een groeiende jonge leefstad en heeft een compleet centrum met meer dan 300 winkels. In en rondom Veenendaal is genoeg te doen. Ook voor een hapje eten, een mooie wandeltocht of leuke theatervoorstellingen ben je in Veenendaal op de goede plek.

 

Winkelen in Veenendaal

Veenendaal is een winkelstad bij uitstek, omdat de winkels dicht bij elkaar liggen en deels overdekt zijn. Het aanbod van winkels is zo breed dat mensen vanuit de regio hier vaak komen om te winkelen. De Hoofdstraat, Hoogstraat en de Markt werden in 2011 vernieuwd waardoor winkelen nog prettiger is geworden. Daarnaast blijft het centrum vernieuwen, waardoor Veenendaal nog mooier wordt. Een Eigentijdse, open en moderne uitstraling die past bij deze tijd.

Verwijzing naar het verleden

Op veel plaatsen worden het heden en het verleden van Veenendaal gecombineerd. Nieuwe bouwwerken geven met details een knipoog naar het verleden. Zo verwijst de cultuurfabriek naar de wolindustrie met het breipatroon dat te herkennen is in de gevel. De Brouwersgracht die nog in ontwikkeling is verwijst naar de waterpartijen uit het vroegere Veenendaal. Ook de namen van de gebouwen en straten in Veenendaal leggen een link naar de vroegere tijden.